Refinansiering av lån i Sverige

Hitta din bästa lån alternativet i Sverige

Lendify Refinansiering

Lägsta lånebelopp

20 000 Kr

Högsta lånebelopp

500 000 Kr

Kortaste löptid

1 år

Längsta löptid

15 år

Eff. årsränta

9.1 - 17.1 %

Lägsta ålder

18 år

18

Exempel: Lånebelopp: 100 000 kr, löptid: 10 år, månadskostnad: 1 364 kr/mån, totalt belopp: 163 680 kr, effektiv ränta: 11.3 %
Obs! Det totala belopp som ska betalas beror på lånebelopp, procentsats, villkor och personlig kreditvärdighet.

SuperFinans Refinansiering

Lägsta lånebelopp

5 000 Kr

Högsta lånebelopp

600 000 Kr

Kortaste löptid

1 år

Längsta löptid

15 år

Eff. årsränta

2.99 - 33.83 %

Lägsta ålder

18 år

1

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Exempel: Lånebelopp: 100 000 kr, löptid: 14 år, månadskostnad: 986 kr/mån, totalt belopp: 165 589 kr, effektiv ränta: 8.19 %
Obs! Det totala belopp som ska betalas beror på lånebelopp, procentsats, villkor och personlig kreditvärdighet.

Axo Finans Refinansiering

Lägsta lånebelopp

5 000 Kr

Högsta lånebelopp

600 000 Kr

Kortaste löptid

1 år

Längsta löptid

20 år

Eff. årsränta

3.3 - 29.4 %

Lägsta ålder

24 år

1

Exempel: Lånebelopp: 149 000 kr, löptid: 13 år, totalt belopp: 161 123 kr, effektiv ränta: 5.76 %
Obs! Det totala belopp som ska betalas beror på lånebelopp, procentsats, villkor och personlig kreditvärdighet.

Viktigt information

Vad är refinansiering av lån?

Refinansiering gör att du kan samla alla dina lån till ett. Det här kan framförallt ge en möjlighet att sänka dina räntor och avgifter, vilket i sin tur kan bidra till att du blir skuldfri. Om du samlar dina lån, så kommer du att ha ett lån att betala av. Skuldkonsolidering kan ge dig fördelar såsom lägre räntor och avgifter, men det är viktigt att ta med refinansieringskostnader och vidareförda betalningsavgifter från dina existerande lån i beräkningen, för att se om kostnaden för en konsolidering är högre än de pengar du vill spara.

Vad kan refinansieras?

 • personliga lån;
 • kreditkortsskulder;
 • andra typer av lån.

Överväg följande när du ansöker om refinansiering av lån:

 • Lånet är för att betala av andra lån;
 • Om du har råd med det;
 • Kostnader, räntor, uppläggningsavgifter eller andra avgifter;
 • Långivarens villkor.

För att vara berättigad att ansöka om ett lån måste du:

 • Vara minst 18 år;
 • Vara bosatt i Sverige;
 • Inneha ett giltigt svenskt bankkonto;
 • Ha en fast inkomst från jobb eller pension;
 • Uppfylla minimikraven vad gäller årslön;
 • Ha en god kreditvärdighet.
 • Inkomstbevis - lönespecifikation, självdeklaration etc.;
 • Uppgifter gällande nuvarande inkomst och utgifter;
 • En kopia på ditt kontoutdrag som visar dina besparingar och andra gjorda återbetalningar såsom kreditkort;
 • Pass eller körkort.

Åldersgräns. Alla kreditföretag sätter sin åldersgräns själva. Hos de allra flesta företag beviljas lån från 18 års ålder upp till 60-70 år. Det finns företag som ger lån från 19 år eller till och med 21. I det här fallet är det troligt att lånet kommer avslås om du är 18 år.

Ränta

När du tar ett lån betalar du ränta på lånet. Oftast är det den årliga nominella räntan som anges. Den nominella räntan är den faktiska kostnaden för lånet. Nominell ränta där hänsyn ej tagits till förändringar i penningvärdet t.ex. inflation under en period, vanligen ett år. Effektiv ränta är ett tal som samlar alla kostnader som är knutet till ett lån och du säkras därför att detta är den samlade årskostnaden till ett lån. För att göra det lättare för dig att jämföra ett lån med liknande andra lån krävs det av långivarna att de berättar vad deras procentsats ligger på, innan du skriver på ett kontrakt.

Till exempel:

Långivare A erbjuder
5000 Kr för 1 år
med en årlig procentsats på 17.3 %
Långivare B erbjuder
5000 Kr för 1 år
med en årlig procentsats på 20.1 %

Som scenariot ovan visar skulle det vara en bättre idé att låna från långivare A, eftersom att du då skulle få samma summa pengar för samma period, men du skulle få betala lägre ränta varje månad.

Men, det är viktigt att komma ihåg att du endast borde använda den årliga räntesatsen för att jämföra liknande villkor för lån. Hitta bästa räntan!

Lånekostnader och avgifter

 • Avgift för återbetalning av lån i förtid: I de flesta fall tas inga extra avgifter ut ifall du vill återbetala lånet i förtid, men det kan finnas långivare som trots det tar ut en sådan avgift;
 • Startavgift: Detta är en engångsavgift som din långivare kan be dig betala när ditt lån har beviljats;
 • Månadsavgift: Vissa långivare tar ut en serviceavgift varje månad för att administrera lånet;
 • Avgift vid sen inbetalning: Om du missar att göra en inbetalning måste du vanligtvis betala en extra avgift eller debiteras en tilläggsränta. Se därför till att du aldrig missar att göra en inbetalning för att undvika extra kostnader. Var även uppmärksam på att sena inbetalningar kan påverka din kreditvärdighet, vilket kan göra det svårare för dig att låna pengar i framtiden.
 • Juridiska avgifter: Om du inte återbetalar ditt lån kan din långivare vända sig till rätten för att få tillbaka de utlånade pengarna. Om det skulle inträffa blir du skyldig att stå för de rättsliga kostnaderna.
 • Vissa lån har rörliga räntor, vilket innebär att räntan kan höjas eller sänkas. Du bör inte ta ett sådant lån ifall du tror att du inte kan betala tillbaka lånet ifall räntan höjs. Tacka inte ja till det första lånet du blir erbjuden utan jämför först olika långivare för att vara säker på att du får lånet med bästa villkor!

Om du inte kan betala tillbaka ditt lån i tid

 • Kontakta genast långivaren: Om du har problem med att göra återbetalningar på ditt lån ska du genast kontakta långivaren.
 • Förlängning av löptiden: Om du inser att du inte kommer att kunna betala tillbaka lånet i tid finns det en tjänst för att förlänga lånets löptid som erbjuds av många företag till en extra kostnad. Varje kreditföretag fastställer själv kostnaden för att förlänga lånets löptid. .

Även om det inte rekommenderas att förlänga lånetiden bör du alltid ta reda på hur långivaren ställer sig till att förlänga lånets löptid innan du tar ett lån.

Lånevillkor

Välj den kortaste lånetiden du har råd med. Lån med längre löptider kan verka lockande eftersom den månatliga återbetalningskostnaden kan vara lägre, men den totala återbetalningssumman kan i slutändan bli högre. Om du har råd är det bättre att ta ett lån med kortare lånetid och betala tillbaka en högre summa varje månad.

Observera!

Den juridiska personen, MoneyGuru24.com är inte någon bank eller något låneinstitut. MoneyGuru24.com hänvisar till ett antal utvalda låneinstitut, och anger inte en komplett lista över dina lånealternativ.  Därför kommer ingen avgift att tas ut för den här tjänsten. Du behöver inte ange någon privat/personlig information på den här internetsidan. All privat/personlig, finansiell och arbetsrelaterad information ska lämnas till bank/låneinstitut för bekräftelse av din låneansökan om ett  lån. Moneyguru24.com ansvarar inte för eventuella kreditavtal, som kan erbjudas på länkande sidor till vår internetsida. Genom att använda vår internetsida godkänner du, att du har förstått dessa avtal och riktlinjer. Vi föreslår att du läser all information på de valda låneinstitutens hemsidor, och att du alltid är medveten om din egen finansiella situation och möjlighet till återbetalning. Vi är väldigt noga med säkerheten, alla kunder som ansöker, genomgår en kreditprövning.

MoneyGuru SIA, Address: Cālīšpurva street 27, Baloži, Latvia, LV-2128
Registration number: 41503072001 Bank: Swedbank AS, E-mail: partner@moneyguru24.com
Copyright © MoneyGuru 2012-2020. All rights reserved.

Genom att använda vår webbplats godkänner du vår användning av kakor.